Jump to content

Csak egy közös kép erejéig

2017. 10. 08. 08:00

Majdcsak teljesen mértékben igaz, hogy ahová az ember beteszi a lábát, ott valamilyen mértékű kárt okoz. Amazónia élőlényei is veszélyben vannak.

Ma már szinte bárhová és viszonylag könnyedén eljuthat az ember. Amikor pedig pénzünk és szabadidőnk is engedi, akkor szeretünk meghódítani új országokat. Olyan helyeket keresünk fel, amely általunk még nem ismert, különleges, egzotikus, van valami, ami vonz minket.

Amazónia is egyike ezeknek az úti céloknak. A turisták azonban nem szeretik érintetlenül hagyni a környezetet. Sőt mi több, mára már odáig fajult a helyzet, hogy még az utazásszervezők is támogatják azt az ötletet, hogy az emberek az amazóniai őshonos állatokkal fotózkodjanak. Mindenkinek csak a saját érdeke számít, de az állatokét maximálisan figyelmen kívül hagyják. Olyan közös fotókat készítenek vadállatokkal, amely az állatok számára sokszor kínszenvedés és teljességgel természetellenes.

Hogy a fotókon mindenki a legelőnyösebb legyen, ezért az állatokat gyakran ütögetve terelik úgy, hogy minél többen tudjanak vele fotókat készíteni.

Sőt, felismerve az állatokban a lehetőséget, egyesek olyan messzire is elmentek, hogy a vadonból kiszakított állatokat ketrecbe zárva tartják, és a turisták szórakoztatására, közös képek készítésére veszik elő.

Ez is éppen elég probléma, amivel Brazíliában találkozni lehet, de az állatkereskedelem is ugyanúgy jelen van.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)