Jump to content

Izgatottan várták a születését

2017. 11. 11. 19:00

Az állatkert dolgozóit nem érte váratlanul a történés, hiszen hónapok óta arra vártak, hogy végre bekövetkezzen: megszülessen a kiselefánt.

Nagy boldogság van a Fővárosi Állat- és Növénykertben, de még máshol is izgultak, hogy a budapesti elefánt bébi épségben jöjjön a világra. Szerdán végre bekövetkezett az, amit már nagyon türelmetlenül vártak. Angele, az anyaelefánt hajnalban adott életet kicsinyének. Az anyaállatnak a mostani már a második borja, és az eseménynél az előző borja is jelen volt. Ez a természetben is így lenne, ezért sem választották szét az anyát és a nagyobb testvért.

Hajnali négy órakor született meg az elefánt bébi, és minden a legnagyobb rendben zajlott le. Ahogy az lenni szokott egészséges utódok esetén, a kicsi születése után nem sokkal már lábra is állt és szopni is kezdett.

A kiselefánt és anyukája a látogatók elől elzárva szokják egymás társaságát. Még a gondozók is csak monitorról figyelik őket, és csak akkor zavarják meg őket, ha nagyon muszáj. Az állatkert honlapján és a hivatalos facebook profilon várható, hogy új képeken mutassák meg a közönség számára a kibővült családot.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/kép)