Jump to content

Örök társ – 1. rész

2018. 02. 24. 07:00

Legtöbbünk vágya, hogy megtaláljuk azt a személyt, akivel könnyű a közös élet és le tudnánk élni az életet. Van is, akinek sikerül, ahogy állatok között is van erre példa.

A farkasok komoly hierarchiában élnek, mindenkinek megvan a helye a falkában. A falkát általában az anya és az apaállatból, a kölykökből áll, valamint más farkasokból áll. A félelmetesnek tűnő vadállat olyan példaértékű családi életet él, amelyet mi csak irigyelhetünk.

Azt talán ismert volt, hogy a farkasok milyen jól felépített családrendszerben élnek, de kevesen gondolnánk azt, hogy egy kis rágcsáló sem szereti a kalandokat. Márpedig a rágcsálók nagy része nem monogámiában élnek, de a préri pocok igen. Nemcsak örökre választják ki egymást, hanem mindenben egymás segítségére vannak.

Talán a leghíresebb állatok, akik a végletekig hűségesek párjukhoz, azok a hattyúk. Az összetalálkozó párok nyakaiból formázott szív is a szerelem jelképe.

Még a halak között is akadnak olyanok, akik nem élnek a kaland lehetőségével. A császárhalak amúgy sem szeretik a magányt, nem is viselik jól, és ha már választanak maguknak párt, akkor bizony az tartós kapcsolat lesz.

A hollókeselyűk nem a szépségükről híresek, ha azonban megtudjuk, hogy örökre letanyáznak párjuk mellett, az bizony növelheti szépségüket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)