Jump to content

Számol és tabletet is használ az elefánt

2018. 10. 25. 06:00

Azt eddig is tudtuk, hogy az állatvilág értelmiségei közé tartoznak az elefántok, de azt nem tudtuk, hogy ennyire ügyesek.

Japán tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy vajon az emberen kívül más élőlény is képes-e arra, hogy megszámoljon tárgyakat, dolgokat. Kutatásukhoz egy 14 éves nőstényt hívtak segítségül. Autha volt az elefánt, aki kapott egy olyan tabletet, mint amit az ember használ, azonban méretében az elefánt hoz passzolt. Az érintőpanelt Autha az ormányával kezelt, ráadásul nagyon ügyesen. Természetesen nem YouTube videókat nézett rajta, hanem matematikai feladatokat oldott meg. A feladata az volt, hogy két kép közül azt válassza ki ormányával, amelyiken több tárgy volt. A közel háromszáz feladatra 66,8 százalékosan válaszolt jól.

Érdekesség, hogy habár elefánt az afrikai és az ázsiai is, az Autha számolási képességéhez hasonló teljesítményre csak az ázsiai elefántok képesek. Azért van ez így, mert amikor a két elefántfaj évmilliókkal ezelőtt szétvált egymástól, más fejlettségi képességre tettek szeret az ázsiai és az afrikai elefántok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)