Jump to content

Karácsony, egy kicsit máshogy

2018. 12. 23. 08:00

Amíg a legtöbb haza és külföldi menhelyen dolgozó és állatvédő az ellen kampányol, hogy karácsonyra ne élő állatot ajándékozzanak, addig egy orosz állatkert egész mást képvisel.

Sok állatbarát eleve azért sem látogat el az állatkertekbe, mert ezzel sem akarja az olyan intézményeket támogatni, ahol állatokat tartanak fogva. Az érem másik oldala persze az, hogy ezek az állatok legalább biztonságban vannak az állatkertekben, sőt még eredményesen szaporíthatók is annak ellenére, hogy a természetben már veszélyeztetett fajok között vannak nyilvántartva.

Az oroszországi állatkert husky kutyái, rénszarvasai és rókái azonban más helyzetben vannak. Ők azok, akiket bárki kibérelhet annyi időre, amíg néhány fotót készítenek a bérbevett állattal. Sőt, egyes rendezvényekre is magukkal vihetik a bérbe vett állatokat. Sosem hagyják a bérlőt egyedül az állatokkal, mert velük tart egy gondozó is, aki ért a vadak nyelvén.

A Mikulás szánját húzó rénszarvasok iránt nagyobb az érdeklődés, az állatok pedig kénytelenek elviselni a jövést, menést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)