Jump to content

Szökésbiztonságban

2014. 10. 28. 09:00

A terráriumban tartott hüllőink néha tudnak meglepetést okozni, és csak hűlt helyüket találjuk. Ha nem figyelünk oda, vagy nem megfelelő a helye, könnyen kiszöknek.

Ahhoz, hogy terráriumukban maradjanak hüllőink, már a vásárlásnál meg kell vizsgálni a terráriumot. Fontos a terrárium mérete és adottsága ahhoz, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk állatunknak.

A tolóajtós terrárium vásárlásakor tudnunk kell azt, hogy minél kisebb a rés, annál kevesebb az esély a hüllő szökésére. Legjobb, ha olyan rendszert választunk, aminek az üveglappal történő lezáráskor az bepattan a helyére, így teljesen lezárja a nyílást. A másik és nem annyira esztétikus megoldás, ha a rést lezárjuk ragasztószalaggal. Még egy jó megoldás a terráriumzár használata.

Ha mégis megszökik kedvencünk, ne essünk kétségbe. Ha csak egy állatunk lakja a helyet, akkor biztosítsuk számára a szabad bejárást, hátha az étel miatt visszamegy helyére.

A terráriumból ugyanúgy kiszökhet az állatunk élőeledele is. Vagyis arra is figyelnünk kell, hogy ha lehet, akkor csak kifejlett példányokkal etessük kedvencünket. Ha van nedves rész, a tücsök lepetézhet, így elszaporodhatnak. Jó megoldás, ha etetés előtt megszámoljuk hány ételnek szánt állat van, mennyit tettünk a terráriumba.
A táplálékállat mérete is fontos. A túl nagy példány nem megfelelő. Azt is érdemes kideríteni, hogy melyik táplálékállat hol képes szaporodni, mert ha netán kijut a terráriumból, akkor sem okozhat semmi gondot a lakásban, házban.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: fressnapf.hu)