Jump to content

Szifisz

2015. 03. 31. 09:05

Habár még a léte sem volt bizonyított, hirtelen megbizonyosodott, hogy létezik. Holtan találták Kréta szigetén Szifiszt.

Egy víztározó területén találtak rá Szifiszre, azaz Józsefre, a krokodilra. Ezen a területen többen is látták az állatot. Valószínűleg két éve hagyta magára a víztározónál a hüllőt gazdája. Megunta, vagy kinőtte Szifisz a helyét, nem tudni. Az biztos, hogy fel-feltűnt, többen látni vélték, de befogása sosem volt eredményes. Ráadásul semmi bizonyíték nem volt arra, hogy valóban krokodil és a tározó területén. Csak néhány fényképen látszott némi homályos, krokodilnak tűnő lény. Legutóbb február közepén tűnt fel. Na meg most, de sajnos már holtan.

Az állatorvosok szerint végzetét a kihűlés okozhatta, pontosabb eredményért a természettudományi múzeumba szállítják a tetemet.

A Kréta szigetén található víztározóhoz sokan látogattak ki abban a reményben, hátha megpillanthatják a titokzatos krokodilt. A város nevezetessége volt, pedig azt sem tudták, hogy valóban létezik-e vagy sem.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: sarti-info.hu)