Jump to content

Hal a levegőben

2015. 04. 11. 16:05

Az utakon gyakran tapasztalhatjuk a kóbor vagy vad állatokkal való találkozást, amely szerencsés esetben csak ijedtséggel jár, súlyosabb esetben pedig sérülést szenvedhet az állat, és mi magunk is. Néha pedig olyan állattal is ütközhetünk, amely létidegen. Mi az és hogyan? Olvasd el!

Repülőgépek utazás során nem csak madarakkal találkozhatnak testközelből. Történt már súlyos katasztrófa ilyen ütközésekből, de még a kifutópályára került állatok is okozhatnak galibát.Egy tudós csapat, amelyik a légköri és tengeri jelenségekkel foglalkozott Floridában, MacDill légitámaszpontján készült a felszállásra. Amikor már a gép orra emelkedett, akkor repült neki egy halászsas. A puffanás után a gép visszaereszkedett a földre, majd a vadvédelmi hivatal felé jelentették a történteket.

A visszaszállás után megnézték a gépet, ám meglepetésükre nem találták a halászsas tetemét. Igen ám, egy hal azonban ott volt a pályán. Hallal ütköztek volna? Lehetetlennek tűnt, ezért a gép testén lévő maradványból mintát vettek és DNS vizsgálatot kértek. A pályán található hal DNS-e és a gépen maradt nyomból vett DNS megegyezett. Az ütközés egy 21 cm hosszú tengeri keszeggel történt.

Természetesen nem a hal repkedett a levegőben egymaga, hanem a halászsas által jutott a magasba. Valószínűleg a keszegnek köszönhette a sas az életét. Zsákmányát feláldozva menekült meg a géppel való ütközésben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: wikipedia.org)