Jump to content

Lopás a vadaskertből

2015. 06. 01. 16:00

Enyveskezűek mindenfelé vannak, de hogy már vadaskertben élő állatokkal, méghozzá gekkóval gazdagítsák vagyonukat, mégiscsak furcsa.


A Kecskeméti Vadaskertből tűnt egy fekkó, holott állatkereskedésekből nem olyan nehéz ilyen állatkát beszerezni, ráadásul néhány ezer forintért.

A vadaskert dolgozói szembesültek már az emberek kegyetlenségével, ha nem is mindig tettlegesen, de végighallgatták már azt, hogy egy-egy látogató milyen módon végezne a neki nem tetsző állatfaj egyedével. Azt is látták már, miként próbál kínozni valaki egy ártatlan állatot, de ez most új húzás az emberektől.

A vadaskertben dolgozók éppen azon fáradoznák, hogy a környezettudatos, állatbarát személyiséget fejlesszék. Az ő munkájuknak, odaadó figyelmüknek köszönhető az is, hogy eddig még nem sikerült megsérteni egy állatot sem, habár voltak rá törekvések.

Hiába a látogatóknak szóló figyelmeztető tábla, mely szerint tilos az állatokat etetni, mindig van egy-két látogató, aki ennek ellenére megteszi. Pedig az állatok ebbe bele is halhatnak.

A lopás ellen is igyekeznek védekezni kamerarendszerrel, de így is tűnnek el dolgok, az oktatóteremből eltulajdonították a gekkót. Csakhogy, ha az állat nem hozzáértő kezekbe kerül, az az állat számára egyenlő a halállal.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)