Jump to content

Zöld fűsikló a lakásban

2016. 09. 06. 19:00

Akik a kígyókért rajonganak, azok biztosan odáig vannak a zöld fűsiklóért. Élénk színe, aktív viselkedése miatt lenyűgözi az embert.

 

Az Amerika dél-keleti vidékén honos kígyó mérete nem nagy, tehát kifejlett állapotban maximum hossza 115 cm. Teljes testhosszát másfél éves korukra érik el. Ez alapján nyugodtan kézbe is lehetne venni, csakhogy ezt egyáltalán nem díjazza a zöld fűsikló, így kezdők számára ez a faj nem is ajánlott. A zöld fűsikló a bokrok és alacsonyabb fák menedékét választja élőhelyéül. Kedveli a lassú folyású vizekkel szabdalt, párás területeket. Nehéz befogni, és még nehezebb mesterséges körülmények között tartani. Hazánkban csak elvétve található a zöld fűsiklóból.

Ez a kígyó nappal és nyári időszakban aktív, télen viszont rejtekébe várja, hogy beköszöntsön a jobb idő.

Az ideális terrárium a zöld fűsiklók számára minél nagyobb legyen. Tartalmazzon sok mászóágat. Sűrűn kell cserélni a búvóhelyül szolgáló faágakat, mert nagyon aktív. A legfontosabb, amire figyelni kell, hogy a terrárium legyen jól szellőző, hiszen ebben a közegben érzi jól magát a kígyó. Az aljzat legyen helyenként akár 10-15 cm vastagságú homok-föld és kókuszrost keveréke. Habár javarészt az ágak között mozog, olykor el is ássa magát. UVA lámpával nagy spektrumú világítás szükséges. A magasabb páratartalmat kedvelik, de napi 1-2 spriccelés bőven elég számukra. Mivel rovarokkal táplálkozik, így az állatkereskedésben megtalálható élő rovareleség megfelel, amelyet kétnaponta, vagy hetente kétszer elég megejteni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)