Jump to content

Fulladozni kezdett a vízben az aranyhal

2016. 09. 20. 19:00

Nem mindenki a négylábú kedvencekért rajong. Sokan tartanak rágcsálókat, hüllőket és halakat. Habár sokuk nem tud olyan ragaszkodást tanúsítani a gazdáik iránt, mint a kutyák vagy macskák, mégis sok mindenre hajlandóak.

Akik háziállatként az akváriumban tartott halakra esküsznek, azoknak a kedvenceknek igyekeznek a lehető legjobb körülményeket biztosítani. Egy ausztrál férfi imádja aranyhalát és ezt csak bizonyítani tudja azzal, amit tett. Habár az aranyhal egy átlagos halacska lenne, ez csak nézőpont kérdése. A gazdájának annyit megért, hogy viselje a komoly műtéti költséget. Azért volt szükséges a beavatkozásra, mert az akvárium aljzataként heverő kavicsok közül a hal felszippantott egyet, amely a torkán akadt és fulladni kezdett.

Kétségtelenül veszélyben volt a hal élete. Őrület, hogy egy aranyhal megfullad, még ha nem is a víztől, de mégiscsak abszurd helyzet. Gazdája nem hagyta ezt, azonnal orvoshoz sietett. A halat el is kellett altatni úgy, hogy a vízbe engedték az altatót. A nem több mint 5 cm-es állatból egy nagyjából 1 cm-es kavicsot távolítottak el. A költséges műtétet nem bánta a gazdi.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)