Jump to content

Drogos pitont ápolnak a rabok

2017. 04. 16. 19:00

Mennyi emberi életet tett már tönkre az alkohol és a drog fogyasztása. Sokan kerülnek elvonókúrára, amely reményt ad arra, hogy rendbe hozzák életüket. Na, de kígyó?

Az emberek számára sem dicséretes, mégis sokan kerülnek a drogok és az ital bűvkörébe. Aki pedig egyszer igazán belekezd, csak nehezen tud abból kiszállni.

Ehhez nem is kell embernek lenni, mert egy kígyót is elvonóra kellett küldeni. Egy kábítószerbarlangban találtak rá az állatra Ausztráliában, amelyet egy rendőrségi akció során kutattak fel. A pitonnak a helyszínen tartózkodva annyi metamfetamin szívódott fel a bőrén keresztül, hogy drogfüggővé vált.

Az ausztráliai börtön állatrehabilitációján foglalkoznak a drogos pitonnal elítéltek. Detoxikálják és gondozzák a kígyót, de sok idő szükséges ahhoz, hogy szervezetéből végleg kiürüljön a drog. Egy ideje már gondoskodnak róla a börtönlakók, mára már megnyugodott és táplálkozik is, ami jó jel.

Nemcsak a kígyó járt jól, hogy a Windsor börtönébe került, hanem az elítéltek is. A vadállatok számára létrehozott gondozóközponton belül, kiválasztás során a megfelelő rabok látják el az állatok körüli feladatokat. A rabok hasznosnak érzik magukat, és valami, valaki miatt felelősek, amely javíthat azon, hogy újra a társadalom értékes elemeivé váljanak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)