Jump to content

Megsülnek a teknősök

2017. 06. 20. 07:00

Háziállatként nem mindenki a szőrös állatokat kedveli. Sokan lelik kedvüket és örömüket a halakban, vagy épp a teknősökben.

A teknősök is kedvelt hobbiállatok, és a lakásban tartott példányok lehet szabadságukat vesztve, jóval kisebb terepre kényszerítve élik életüket, de nem is találkoznak olyan problémával, mint a szabadon élők.

A tengeri teknősök nagyja már így is bajban van. A klímaváltozásnak köszönhetően egyre melegebb van egy teknősök költőhelyein. Annyira felforrósodik a homok, hogy a tojásban fejlődő embriók ha ki is kelnek, egyszerűen a forró homok megöli a kicsi teknősöket. Van olyan terület, ahol az összes fészek teknősállománya elpusztult a forró homoknak köszönhetően. Ha ki is tudnak kelni a tojásból, a tengerben pusztulnak el azért, mert akkora hő éri őket, hogy nem képesek megbirkózni azzal.

A tenger természetvédelmi szervezetei igyekeznek segíteni a teknősökön és a fészkeket leárnyékolják, hűtik, de ennél nagyobb összefogásra lenne szükség a tengeri teknősök védelme érdekében. Már hat teknősfaj (a hétből) veszélyeztetett.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)