Jump to content

Hiába a trópusi származás, a melegben gondoskodni kell róluk

2017. 08. 03. 20:00

Még ha kimondottan trópusi egy állat, ez a meleg még őket is kínozhatja és a gazdik sokkal nagyobb odafigyelésére van szükség.

Az eredetileg is meleg éghajlatról származó állatok esetében nem arról van szó, hogy ha nem adunk nekik folyadékot, akkor is kibírják. Ugyanúgy gondoskodni kell a megfelelő hőmérsékletről és a folyadékmennyiségről úgyszintén.

Az eredeti élőhelyükön a hidegvérű állatok ügyesen alkalmazkodtak a szélsőséges hőmérséklethez, azonban mesterséges körülmények között odafigyelést igényelnek. Bárhogy forró éghajlatú területen honosak egyes szárazföldi teknősök, valójában természetes és mesterséges körülmények között is a hűvösebb helyeket keresik fel. Érzékenyek a magas hőmérsékletre. Nemcsak a teknősök, de a gyíkok, a kígyók és a békák is arra törekednek, hogy a nagy melegben hűvös helyre húzódhassanak.

Némelyik hüllő szeret vízben megmártózni, így ha egy kis medencét alakítunk ki a terráriumban, akkor a vízzel lehűtheti testét. Ezt a vizet is cserélni kell naponta legalább kétszer.

Aki igazán jól akar gondoskodni kedvencéről mindenkor, az a nyári nagy melegben gondoskodhat állatáról klímaberendezésről.

Bármilyen állatot vásárolunk meg, még mielőtt hazavinnénk, meg kell tudni a fajról számos információt, mert így sok kellemetlenség, betegség elkerülhetővé válik.

Sokat segíthetünk a nagy melegben terráriumi lakónknak azzal, ha megfelelő étrenden tartjuk őket.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)