Jump to content

10 év magány

2019. 04. 06. 19:00

Az iskolában tanulunk a békákról, a szaporodásukról, de különösebben nem foglalkozunk az udvarunkon is keresztülslattyogó kétéltűvel.

Nem így van azzal a békával, aki végre párra talált. Helyesebben fogalmazva tíz év magány után találtak neki egy másik Sehuencas-vízibékát, méghozzá egy nőstényt. A Rómeónak elkeresztelt béka már tíz éve élt a bolíviai múzeum medencéjében. Nemcsak unalmas így az élet, de még a fajfenntartás sem lehetséges. Már csak azért is így gondolták a tudósok, mert úgy vélték, hogy Rómeó lehet ennek a fajnak az utolsó példánya.

Azért, hogy ennek minden követ megmozgatva utána járjanak, Rómeó számára egy társkereső oldalt indítottak el. A keresés nehezen ugyan, de eredményt produkált, mert találtak egy nőstényt az esőerdőben. Igaz, hogy nem a társkereső hozta meg a várva várt Júliát Rómeónak, hanem egy felfedező túra során keresték a párt az esőerdő vizeiben. Így találták rá végül Júliára (és még több fajtársra is).

Tíz év magány után találkozhatott végre Rómaó az ő Júliájával. A faj fenntartásának érdekében nincs idő arra, hogy várjanak az összeköltöztetéssel, így a szükséges vizsgálatok után (nehogy Júlia megfertőzzön valamivel Rómeót) már össze is engedték őket. A találka sikeres volt, de nem tudják, hogy a kihaló félben lévő faj szaporodása tekintetében mire számíthatnak, ugyanis semmilyen ismeretük nincs arról, hogy mik a szaporodási feltételek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)