Jump to content

Lakótársak: tengerimalac és törpenyúl

2014. 08. 09. 09:00

Számos háztartásban tartanak külön tengerimalacot és külön törpenyuszit. Imádnivaló kis szőrpamacsok. De tudta, hogy együtt is eléldegélnek?

Azt azonban tévesen gondolja azt, hogy egymásnak társai lennének, ugyanis más fajról van szó, ezért mások a szokásaik is.

A tengerimalac szeret csapatban lenni, a nyúl viszont nem.

A nyúl jól elvan egyedül is. A természetben élők többen élnek együtt, és egymás nyalogatásával erősítik meg rangsorukat. Ha ezt egy másik nyúllal teszi, teljesen elfogadható, de ha ugyanezt egy tengerimalaccal teszi, a malac megijedhet, mert ezt a szokást nem érti, ismeretlen.

A két állat napirendje sem azonos, mert a törpenyuszi éjszakai állat, vagyis nappal pihen, míg a tengerimalac legjobb esetben nappal aktív és éjszaka pihen. Emiatt egymást akadályozhatják.

Egy másik ok lehet a nyugalom megzavarására a tengerimalac jellegzetes sípoló hangja. A nyúl szintén jellegzetes dobbantásától viszont a tengerimalac rémülhet meg.

Étrendjük bár hasonló, de a malacnak szüksége van a C-vitaminra.

Ha mindenképp együtt szeretnénk ezt a két édes állatkát tartani, akkor biztosítsunk számukra megfelelő méretű univerzális ketrecet, amelyben van egy magasabb láda, amire a nyuszi felugorhat, ugyanis szereti a magaslatokat, de legyen kisebb ládikó is a tengerimalacnak.

Együtt tartásuk nem lehetetlen sőt, a két szőrmók a gazdi dupla örömét jelenthetik.

(Forrás: fangybunny.wordpress.com)