Jump to content

Állatsimogató

2014. 08. 19. 09:00

Amikor állatok közelében vagyunk, mindig késztetést érzünk arra, hogy nagyon közel férkőzzünk hozzájuk, és legalább egy simítás erejéig, de érezhessük közvetlen közelségüket.

A panelrengetegben élő gyermekek és felnőttek zöme csak akkor kerül háztáji állatok közelébe, ha állatkertbe, vadasparkba látogat el. Esetleg a lakásban tartott cica vagy kutya és egyéb kiállat jelenti az állatok közelségét. Némelyikük azonban még sosem látott közelről a házunk táján élő hasznos állatokat, nem beszélve a vadállatokról.

Ma már szinte mindegyik hazai állatkertben van állatsimogató, ahol kezesebb és kisebb termetű állatok közelébe férkőzhet az ember fia és lánya. Simogathatja, etetheti, figyelheti minden mozdulatokat, az állatok pedig mindehhez már hozzászokva élik mindennapi életüket úgy, mintha ez lenne a természetes. Mert nekik tényleg az, hiszen nap, mint nap látogatók tömkelege keresi társaságukat.

A legtöbb helyen háziasított állatok állnak szolgálatra készen, míg néhány helyen akár vadállatokat is lehet etetni. A szelíd, fogságban nevelkedett szarvasok és őzek várják a vendégek látogatását és természetesen szívesen veszik a nekik való finomságokat.

Kellemes időtöltés a családnak, mert kimozdulhatnak a falak közül, és birtokukba vehetik néhány órára a természetet.

Egy ilyen állatsimogatóban való látogatás hármas siker, ugyanis a család együtt van, a levegőn, természetben vannak, és még a gyerekek is örülnek, mert állatokat simogathatnak.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: utazas.sk)