Jump to content

Ingergazdag környezet

2014. 10. 20. 16:00

Aki kisemlősöket tart otthon ketrecben, szeretné minél ingergazdagabbá tenni kedvence környezetét. Lássuk mik a lehetőségek tárháza?

Először is a kisállatok számára beszerezhetünk különböző anyagú, alakú, színű és mintával ellátott etetőtálakat. A tálakon kívül már vannak jópofa újratölthető fa alakú etető, amely valóban úgy néz ki, mint egy fa. Az előre fúrt lyukakba lehet helyezni a rágcsálónak szánt gyümölcsöket, zöldségeket.

Az etetőkön kívül természetesen ott vannak az ötletes és praktikus önitatók.

Hogy az állatok ne unatkozzanak, valamint hogy a természetes környezetükhöz valamennyire hasonlóval tudjunk szolgálni, érdemes alagutak beszerzése. Ezek is többféle anyagból készülhetnek, úgymint szénából, fűzfavesszőből, parafából, textilből és persze műanyagból is.

A kis lakok biztosítják az állatoknak azt a lehetőséget, hogy el tudjanak bújni a kíváncsi szemek elől, és ott kényelmesen pihenni tudjanak. Az ilyen házikók skálája is széles, hiszen megtalálható az egyszobás garzonlakáson kívül a kétszintes, számos berendezéssel (mászórúd, létra, etető), de akár a függőlak is.

Már léteznek olyan komplexen felszerelt ketrecek, amelykben a forgó, a mászóalagutak, búvóhelyek az alapfelszeretséghez tartoznak. Ugyanígy megtalálható benne az itató, etető is.

A függőhíd, a fa mászóka, az elmaradhatatlan forgókerék mind arra szolgál, hogy a kisállat az aktív időszakában kellően le tudjon fáradni, ne unatkozzon.

A vadászgörények igénylik a változatosságot ahhoz, hogy boldogok legyenek, ezért egy függőággyal vagy játszóházikóval is nagyon fel lehet dobni a ketrecét, de magát az állatka hangulatát is.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: hamsterhideout.com)