Jump to content

A 10 legdrágább háziállat – 2. rész

2015. 02. 16. 09:05

Mostani sorozatunkban a világ tíz legdrágább háziállatát mutatjuk be. A sort a japán makákóval folytatjuk.

Ez a cerkófféle a Japán-szigeteken él és a legészakabbra élő majomfaj.

Az egzotikus állatokért rajongók 3500 dollárjába kerülhet ez az állat. Akár harminc évig is élhet. Mivel háziasítása nem könnyű, így folyamatosan foglalkozni kell vele. Aki japán makákó tartására adja a fejét, az szokjon hozzá a gondolathoz, hogy nem olcsó, nem olyan egyszerű és még hosszú időtartamú „mulatság”. Ettől függetlenül egyre többen választják házikedvencük gyanánt.

Testhossza 75-79 cm, súlya pedig 8-14 kg. Táplálékát tekintve gyümölcsöket, bogyókat, növények fiatal hajtásait, leveleit, gerincteleneket fogyaszt. Akár a -15 fokos hideget is elviseli, vagyis a hidegebb területeken is megél. Ügyesen mozog mind a talajszinten, mind pedig a fákon.

Ez a fajta arról híres, hogy imád fürdeni. Őshazájukban gyakran látni hőforrásokban fürdőzni. Természetben 15-200 fős csapatban élnek. Komplex családszerkezetű csoportot alkotnak. A nőstények állandó tagjai a csoportnak, csak a hímek válnak ki.

Talán az emberek azért kedvelik ezt a japán makákót, ahogy még ismert, japán hómajmot, mert nagyon hasonlít az emberre magatartásában és szokásában is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: zoldvadon.blogspot.hu)