Jump to content

A 10 legdrágább háziállat – 4. rész

2015. 02. 21. 16:00

Mostani sorozatunkban a világ tíz legdrágább háziállatát mutatjuk be. A negyedik drágaság a kapucinus majom.

Ezt a fajtát ismerhetjük még közönséges csuklyásmajomként is. A kapucinus elnevezést a hasonló nevű szerzetesrendről kapta. Beszerzési ára eléri a 10 ezer dollárt is. Az amerikai filmek előszeretettel alkalmazzák a kapucinus majmok szereplését.

Édes kis állat, de ez ne tévesszen meg senkit. Az apróság ugyanis olykor vadállattá is tud válni. (Csoda? Hiszen vadállat, csak mi emberek akarunk mindent meghódítani.)

Komoly engedélyeket kell beszerezni ahhoz, hogy hozzá jussanak egy ilyen kicsi állathoz. Az összes majomfajta nemzetközi védelem alatt áll, veszélyes állatfajnak minősülnek, így beszerzésük, tartásuk engedélyhez kötött. Még ha meg is vannak a papírok, bánni is nagyon nehéz vele. Akár ötven évig is élhet, tehát egy életre választ egzotikus kedvencet az, aki hozzájut egy csuklyásmajomhoz.

A különleges állat különleges ételt is fogyaszt. Szelíd és társaságkedvelő kis emlős a saját fajtájához, de az ember mellett vad marad, kiszámíthatatlan. Sosem szabad felügyelet nélkül hagyni.

Bármilyen apró is ez a majom, mégis veszélyes állatnak minősítik, ugyanis termetéhez képest nagy erővel rendelkezik. Arról nem is beszélve, hogy olyan betegségeket is hordozhatnak, amelyek emberre is veszélyesek lehetnek. Természetesen ennek fordítottja is igaz lehet.

Egyszóval nem olcsó multaság, és még bánni sem könnyű vele.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)