Jump to content

Vakondtúrás-mentes kert

2015. 04. 26. 16:05

Tavasz van. Akinek kertje van, igyekszik kordában tartani az elburjánzó növényeket, elülteti az új növényeket. Amit nem szeretne látni, az a vakondtúrás. Hogy lehet ellenük védekezni?

 

 

 

 

A vakond alapjában véve éppen kertünk hatékony kártevőirtója, csak épp a hogyanja nem a gondozott gyep kedvelőinek való. Íme, egy lehetőség, amivel megóvhatjuk a gyepünket rondító vakondtúrásoktól.

A megfelelően előkészített talajra rá kell helyezni a több hálócsíkot. Kerítésénél figyelni kell a hálók fedésére, majd a hálót össze kell damillal varrni.

Nem szabad túl mélyre tenni a hálót, mert a vakond akkor ügyesen kikerülik, és felette közlekednek. Úgy pedig nincs értelme a hálónak.

A gyep leterítése előtt nem árt olyan táppal behinteni a földet, amely serkenti a fűmagok növekedését. A talaj fertőtlenítésével pedig a hangyák megtelepedését gátolhatjuk. A leterített gyepszőnyeg hamar növekedésnek indul. A kert további építése a gazda fantáziájára van bízva, remélhetőleg vakondtúrás-mentes szépségében gyönyörködhet.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: norakerteszet.hu)