Jump to content

Illegálisan tartották, ezért a vadőr leszámolt az őzzel

2017. 01. 11. 07:00

Szakértők számtalanszor hangoztatják, ha egy őzgidát magára hagyottan találunk, az nem azt jelenti, hogy nem gondoskodik róla az anyja. Az őzeknél megszokott, ám ha a gidát ember befogja, az anyja többen nem fogadja vissza magához.

Kansasban egy család talált egy őzet. Azt hitték, hogy az anyja elhagyta, a lába törött volt a kis állatnak, ezért magukhoz vették az állatot és illegálisan maguknál is tartották. A kötődés nagy volt az őz és az emberek között, annyira, hogy még a házba is bejárt az állat. Nem csak egy talált állat volt, hanem családtaggá is vált az állat. Már két éve élte a családdal.

Híre ment, hogy a család vadállatot tart fogságban, ami illegális, így a vadőr intézkedésbe lépett. Miután szembesült azzal, hogy valóban egy vadállatot tart fogva a család. Még mielőtt bármit megbeszéltek volna, a vadőr minden figyelmeztetés nélkül agyonlőtte az állatot.

Teljes sokk érte a családot, és sérelmezik azt, hogy semmilyen ezt megelőző felszólítás nem előzte meg a történteket. Ha ugyanis megtörtént volna, akkor kiderítették volna, hogy mi az őzzel való helyes eljárási mód.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk))