Jump to content

Haladnak a korral már a szerelemben is

2017. 02. 10. 06:00

A modern technika és a világháló beszőtte az életünket. Teljesen természetes, ha az ember kezében okostelefon, táblagép van és az nyomkodja. Közülünk sokan az internet segítségével keresnek párt is.

Hollandiába azt találták ki, hogy ha az emberek között működik ez a fajta párválasztás, akkor az állatkertben élő főemlősök miért ne kereshetnének maguknak így párt?

Táblagépen keresztül mutatnak a holland állatkert lakóinak hím példányokat. A gondozók figyelik a nőstény orángutánok és bonobók reakcióját. Ebből szűrnek le következtetést. Az állatok azonban gombnyomással jelezhetik tetszésüket.

A táblagépes párkereső módszerrel azt vizsgálják a kutatók, hogy mennyire lehetséges így párt választani egy másik állatnak. Fontos ugyanis, hogy az állatkertben működő tenyészprogram még működőképesebb legyen. A párkereső alkalmazással el szeretnék kerülni azt, hogy a tenyészpár tagjai között ne legyen  unszimpátia. A szaporítani  kívánt állatok gyakran úgy kerülnek egymás mellé, hogy nem tetszenek egymásnak, és ez az utódnemzésre kihat. Ahogy az emberek számára is fontos a vonzalom, a szimpátia, ugyanúgy kell ez a főemlősöknek is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)