Jump to content

Fiús lányok az oroszlánok között?

2017. 03. 14. 06:00

Az oroszlán az állatok királya. A hím egyed erős, izmos, nagy sörényéről azonnal felismerhető. Vagy mégsem?

A hím oroszlánok között megtalálható olyan egyed, amelyiknek nincs a nyakán és a fején a jellegzetes sörény, amely alapján azonnal beazonosíthatnánk egy oroszlánról, hogy hím vagy nőstény. Ezen a fonalon haladva, vajon létezik olyan nőstény oroszlány, amelyik sörényes?

A válasz igen, de igen ritka. Habár nagyon ritka, de léteznek olyan nőstény példányok, amelyek a hímekre jellemző sörénnyel rendelkeznek. Sőt mi több, az ilyen nőstényeknél még viselkedésükben is számos fiús minta megfigyelhető. Emellett gyakran úgy bőgnek, mint a hímek, megjelölik területüket. Arra is volt már példa, hogy az ilyen nőstények más nőstényhez közeledtek és a párzást kezdeményezték.

Az emberek esetében is létezik ez, a hormonok hatása. Egy nő is lehet külsőre és viselkedésben is férfiasabb, és egy férfi is lehet a kelleténél nőiesebb. Ugyanez nyilvánul meg az oroszlánok esetében is. A sörényes nőstény szervezetében sokkal magasabb a tesztoszteron férfi nemi hormon, mint más nőstényekben. A fiús viselkedés mindenképp ennek tulajdonítható, de a sörény más tényezőktől is kialakulhat.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)