Jump to content

Vakarózik, kihullott a szőre, mi lehet a baj?

2017. 08. 15. 20:00

Ha a gyerkőc belekezd abba, hogy állatot szeretne, de a lakás elegendő egy kutya vagy macska tartásához, többen döntenek úgy, hogy egy rágcsálóval kezdik az állattartást.

A tengerimalac mellett olyan érvek szólnak, mint sokkal inkább kézbe vehető, mint mondjuk egy hörcsög, mert nagyobb. A gyerekek nyugodtan a kezükbe vehetik, összeszokhatnak, igazi kis társává válhat a szőrmók.

Igyekszünk megfelelően tartani, de még így is előfordulhat, hogy bajt fedezünk fel kis állatunknál. Túl sűrűn vakarózik, aminek már látható nyoma is van? Kihullott az állatka szőre, sebek keletkeztek a bőrén? Könnyen lehet, hogy valamilyen atka telepedett meg kedvencünk bőrén vagy szőrén. Lehet szó többféle atkáról, tetűről, de akár gombás fertőzés is okozhat ilyen tüneteket.

Nem mindegy, hogy miről van szó. Biztos eredményt csak az ad, ha az állat bőréről mintát vesz az állatorvos. Ha be tudja azonosítani az élősködőt, akkor történhet meg a hatékony kezelés. Az élősködők okozta tünetek kellemetlenek, de a kezeléssel a vakarózás is elmúlhat, és a sebek is fokozatosan begyógyulnak és a szőr is újból kinő.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)