Jump to content

A boci szemek mögött

2017. 08. 17. 06:00

Ha valaki bűnbánóan, bocsánatkérően, nagy, kerek szemekkel néz ránk, azt mondjuk, hogy boci szemei vannak. Néztél már boci szemekbe?

Valóban, az ártatlan, nagytestű, jámbor állatok legelésznek a réten, kérődznek, bóklásznak, de a vadság nem jellemző rájuk. A bikákról már sokkal jobban el tudjuk képzelni, hiszen még a bikaviadalok és a bikafuttatások is arról szólnak, hogy a feldühödött állatok mire képesek. De a tehenek szelídek, ártalmatlanok.

Valójában őket is fel lehet bőszíteni, és ugyanúgy képesek megsebesíteni, vagy akár megölni is az embereket. Már történt is erre példa, sőt halálos áldozatot is követelt már tehéntámadás. Karintiában egy csoport kelt útra, hogy túrázzon egyet. A csapattal tartott egy kutyus is, aki végül csaj a bajt hozta a csoportra, ugyanis az eb hergelte be annyira az állatokat, hogy nekitámadtak a kutyának. A gazdi hiába hívta magához és vette fel a kutyát, addigra már ötven felbőszült tehén iramodott az emberek fel. Még a mentőhelikoptert is hívni kellett, hogy három embernek a lehető leggyorsabb segítséget tudják nyújtani. Eztán az állatok még másik két emberre is rátámadtak, végül a gazda és néhány turista segítségével elterelték a felbőszült teheneket.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)