Jump to content

Félelmetes anya

2017. 08. 27. 19:00

Erdélyben a medvék társaságától is tartani kell, mert medvével találkozni veszélyes. A medve nem játék, tartja a szólás.

Tényleg nem az és ezt tudjuk is, de az emberek nem is szívesen találkoznak a hatalmas állattal, csak néha az útjuk keresztezik egymást. Az is ismert, hogy a bocsait nevelgető, terelgető anyaállat csak igazán veszedelmes. A Szent Anna-tónál túrázók ezt testközelből meg is érezhették. Többen tartózkodtak azon a környéken, és ez nagyon nem tetszett az anyaállatnak. Ezt úgy fejezte ki, hogy az emberekre támadt. Minden ember arra szaladt, amerre tudott.

A filmekből ugyan azt hallhatjuk, hogy meg kell őrizni a hidegvérünket és ne mozduljunk. A turisták bizony megijedtek és futásnak eredtek. Egy idős embert beért a medve és hamarosan az arcában érezte a medve leheletét. A többiek igyekeztek elkergetni az állatot, ami végül sikerült is. Ennek köszönheti az életét.

Talán éppen ez a medve támadt rá korábban egy másik csoportra is. Mindez azért fordulhat elő, mert az anyaállat fenyegetve érzi maga és bocsai életét.

Szerencsére azonban egyik támadás során sem történt sérülés.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)