Jump to content

Jelen vannak, de tehetünk ellenük

2017. 09. 09. 08:00

Egyes állatokat mi választunk magunk mellé, míg mások kéretlenül és akár csapatosan vernek tanyát környékünkön. Ez utóbbiakat legtöbbször nem szívesen látjuk otthonunkban.

Még, ha nem is irtózunk és nem is félünk a rágcsálóktól, akkor sem lenne természetes a mosolyunk, ha a házunkban egy egérrel vagy patkánnyal (netán többel) találkozunk össze. Azon túl, hogy egyáltalán nem úgy viselkednek ezek a kis állatok a házunkban, mint ahogy illene, azaz megrágcsálnak jóformán mindent, még vizeletüket és ürüléküket is maguk után hagyják, amelyekben emberre is veszélyes kórokozók tanyázhatnak meg.

Ezek a rágcsálók a túlélés bajnokai, ezért sokszor akkor tudunk ellenük a leghatékonyabban védekezni, ha minden élelmiszert, de még kutyáink és macskáink eledelét is jól zártható üvegedényben tartjuk. Nem jönnek a közelünkbe, hacsak nem találnak valami vonzót.

Érdemes kipróbálni, hogy ahol kéretlen rágcsálók mozgását tapasztaltunk, oda fokhagymát, vagy bormentát helyezzünk el. Egy próbát megér, ugyanis nem kedvelik ezeket az illatokat.

Nagyobb a baj akkor, ha már a rágcsálócsalád több tagját észleltük otthonunkban. Mielőtt a gyilkolásra adnánk fejünket, próbálkozzunk meg az ultrahanggal működő berendezések használatával. Valamint léteznek már olyan humánus eljárások, amelyek élve fogják el a kis kártevőket.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)