Jump to content

Megint emberre támadt egy medve

2017. 09. 12. 06:00

Az erdőben kirándulni, sétálni, terméseket gyűjteni nagyon jó dolog. Idehaza is érhetnek meglepetések, de Romániában emellett még veszélyes is lehet.

Az erdélyi táj márpedig gyönyörű. Ott aztán lehet kirándulni, arra alkalmas erdőkben és hegyekben gazdag a terület. Ám a hegyvidék vadállatokat is rejt. Olyannyira elrejtette, hogy a mogyorót szedő férfi nem is sejtette milyen veszély leselkedik rá. A semmiből hirtelen rátámadt a védtelen férfire a medve, akit meg is sebesített a közepes méretű medve. A férfi csak mogyorót gyűjtött, aközben esett neki a medve. A bal lábát megragadta, megharapta, de a nála lévő bottal ütlegelni kezdte a vadállatot, aki végül elengedte a férfit. Saját lábán el tudott menni addig, ahonnan segítséget kért, majd kórházba szállították.

Hargita megyében ez nem az első idei medvetámadás. Már a tucathoz közelítő hasonló esemény történt. Habár már megígérték, hogy felsőbb intézkedés keretén belül megengedik 140, az emberekre is veszélyes medve kilövését, mégsem léptették érvénybe a határozatot.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)