Jump to content

Veszélyes időszak ez szabadon és befogva is

2017. 09. 18. 07:00

Az ősz nemcsak a fák leveleinek sok színben pompázó lombját, a levelek lehullását jelenti, hanem a vadak párzási idejét is.

A szabadon, valamint a mesterséges körülmények között élő dámszarvasok ugyanúgy megélik ezt a korszakot. Ilyenkor egyes erdőterületekben tilos a túrázás is, mert a veszélyt jelenthetnek a vadak az emberre. Ez érvényes a mesterségesen elkerített helyekre is.

A Tisza-tavi Ökocentrum kedvelt úti cél sokak számára. Az ott dolgozók lelkiismeretesen végzik munkájukat úgy, ahogy az egyik, állását nem régóta betöltő fiatalember is. Csak a munkáját akarta végezni, egy közkerítést festeni indult a dámszarvasok közé. Az amúgy békés állatok azonban a párzási időszakban feszültek.

Az egyik felbőszült bika neki is támadt a férfira. Agancsával a féri combját találta el. Beleakasztotta félelmetes fegyverét az ember lábába, majd megtaposta és tolta is maga előtt.

A közelben dolgozó takarító személyzet találta meg a vérző, súlyosan megsebesült, mentőt hívtak hozzá. Kórházba szállították, ahol a roncsolódott izomra műtét várt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)