Jump to content

Egy családnál keresett menedéket, segítséget kapott

2018. 02. 12. 19:00

Az szibériai élet keményebb, mint máshol a világban. A fogcsikorgató hideg mellett az esetleges sérülések akár halálhoz is vezethetnek. A nőstény tigris élete is végveszélyben volt.

A szibériai tigris nagyon rossz állapotban volt. Komoly szájfertőzést kapott, aminek következtében nem tudott normálisan táplálkozni. Márpedig a hidegben erre még inkább nagy szüksége lett volna. A leharcolt szibériai tigrishez az utolsó pillanatban érkezett ki a mentőegység.

Csakhogy ez meg sem történhetett volna akkor, ha a tigris a vadonban esik össze. Mentésének sikeressége annak volt köszönhető, hogy egy orosz család tornácának nyugalmát kereste fel. Amikor a ház tulajdonosa ki szeretett volna lépni a tornácra, nem tudta kinyitni az ajtót. Az ablakból, belülről látta meg, hogy mi miatt volt az lehetetlen. Azonnal hívták az állatvédőket. Hamarosan megérkezett a segítség. A nagymacskát lenyugtatták és biztonságos helyre szállították, ahol nekikezdhettek állapota feltérképezésének. Akkor látták meg, hogy milyen állapotban van szerencsétlen vadállat.

A korát betegsége miatt nem tudták meghatározni. Több fogát elveszítette ugyanis. A nőstény vadállat már lábadozik, de étvágya még alig van. Ennek ellenére bíznak abban, hogy fel fog gyógyulni.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)