Jump to content

Ez állati érdekes

2018. 08. 28. 06:00

Szereted az állatokat, és úgy gondolod, hogy sok mindent tudsz az állatvilágról? Talán tudunk újjal szolgálni.

Milyen előnyös lenne olykor az állatok képességeivel rendelkezni. Habár már a levegőben szárnyalás elérhető a számunkra is, azért a végtagok visszanövesztése csak álom. A polipok néhány nap múlva teljes egészében vissza tudják növeszteni karjaikat. Milyen jó lenne ez a lehetőség az emberek számára is, de sokszor jól jönne a polipok nyolc karja is.

Ma már az emberek az internet segítségével is kommunikálnak egymással, de régebben sokkal kevesebb és lassabb módja volt ennek. Napjainkban pedig a társkeresésnek online változata van. Az állatok nem használhatják az internetet azért, hogy eredményesen szaporodhassanak, más megoldás szükséges, hogy megtalálják a megfelelő társat. A jegesmedvék nőstényei ezért olyan illatmiriggyel rendelkeznek a mancsukon, amellyel üzenhetnek a hímeknek.

Amikor szomorúak vagyunk valami miatt, nem árt, ha van a közelünkben valaki, aki felismeri ezt, és azon dolgozik, hogy jobbá tegye a kedvünket. Az elefántok is ilyen szociális lények. Amikor a csoda egyik tagja nyugtalan, ijedt, szomorú, a társai igyekeznek megnyugtatni. Ormányukkal simogatják társukat, hogy megnyugtassák. A kis elefántok pedig tudnak úgy viselkedni, mint némelyik kisgyermek, amelyik szopja az ujját. Csak az elefánt babák az ormányokat szopják.

A macskák szent állatok voltak Egyiptomban. Annyira tisztelték a macskákat, hogy bántalmazásuk büntetendő volt, halál járt érte. Ezt jó lenne, ha a mai világ állatkínzói is eszükbe vésnék (és más állatfajtára tekintettel is figyelembe vennék).

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)