Jump to content

KIRÁLYI MENÜ KIRÁLYI EBEKNEK

2014. 07. 05. 10:49

Kedvenceinket gyakran kényeztetjük, mi mással, mint egy két – vagy több – jó falattal. Aki ezt tagadja, az önmagát csapja be, hiszen nekünk is jól esik olykor-olykor egy kis „nasi”, úgy a házikedvencek is szeretik. Királyi példát is fel tudunk hozni: II. Erzsébet kedvenc kiskutyái például nem akármilyen elemózsiát kapnak: gyakran jelenik meg rajta a bélszín és a csirkemell. Ezeket a udvari főszakács készíti el, s egy udvaronc szállítja át…

Brian Hoey rendszeresen ír életrajzi könyvet a királynőről, mely jelenleg a háziállatok tartásáról szól. Úgy tűnik, a királyi ebek sosem kapnak holmi konzervet, hanem fenséges falatokkal táplálják őket. Maga a királynő felügyeli őket, minden délután pontosan 5 órakor. Az uralkodó különös gondoskodással óvja állatait, lelkesedése nem hagyott alább egészen 18 éves kora óta, mikor is megkapta első corgi kiskutyáját.

Állítólag az eb még elkísérte a királynőt a nászútjára is, mikor Fülöp herceggel összeházasodott 1947-ben. Az uralkodó nagymértékben hisz a homeopátiás kezelésekben, ezért mikor egyik kutyája megbetegedett, ragaszkodott ahhoz, hogy e módon kezeljék.

Erzsébet azonban kora miatt már nem gyarapítja kutyái körét, jelenleg 4 corgival bír a királyi kutyafalka.