Jump to content

Kutyavágyak

2014. 09. 03. 09:05

Egy szerető gazdi igyekszik kutyája kedvébe járni. Minőségi eledellel látja el, kutyafalatkákat kínál hűséges társának. Azon kívül, hogy az éhségét csillapítjuk, vajon mire vágynak kutyáink?

Amikor egy kutyát szeretnénk a családba hozni, mindig mérlegeljük, hogy lesz-e elég időnk a gondozására, a vele való törődésre. Nagyon fontos mérlegelni, hogy belefér-e életünkbe egy kutya?

Gondoljunk arra is, hogy amikor egyedül marad unni kezdi magát. Az unatkozó kutyus szórakozást keres magának, amit néha bútorok és egyéb tárgyak bánnak. Vegyük figyelembe, hogy míg az embernek van munkája, hobbija, barátai, addig a kutya számára csak mi létezünk. Ezért ne szidjuk és büntessük durván a kutyust, hanem biztosítsunk játékokat, amit kedvére rághat, sétáljunk, játszunk vele minél többet.

Legyünk türelmesek kutyusunkkal. Ha nem érti az utasítást, adj időt neki, hogy megtanulja.

Beszéljünk sokat kutyánkhoz. Okos állatok, és ha nem is értik minden szavunkat, de a hangsúlyból és a hangszínből tud következtetni a jelentésre.

Ne üsd a kutyát.

Hagyjuk szabadon szaladni kutyánkat erdőben, mezőn. Had érezze a szabadság ízét. Nekik is jár időnként, hogy oda menjenek, ahová akarnak.

Ha jó dolgot tett, követett az utasításaidat, jutalmazd meg finom falatokkal.

Ahogy az embereknek, úgy a kutyusoknak is kialakulnak bizonyos szokásaik, amit el kell fogadnunk.

Idegen ember utasítását nem biztos, hogy saját kutyánk el fogja fogadni, ezért ne is kényszerítsük arra, hogy idegeneknek szót fogadjon állatunk.

Amikor kutyát vásárolunk, akkor tudnunk kell, hogy akár 10-15 évig is velünk fog élni. Ahogy telik az idő a kiskutyából kifejlett példány lesz, majd öreg kutyus, de akkor is gondoskodni kell róla, mert vállaltuk.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: barkbusters.com.au)