Jump to content

Tisztaság vs. kutya

2014. 09. 05. 16:05

Vajon a versenyben ki marad felül? Persze, hogy a kutya, ha nem megfelelő módszereket alkalmazunk. Akinek kutyája van, nem biztos, hogy a takarításmániások közé tartozik.

Néhány lakberendezési ötletet igyekszünk adni azért, hogy egy kutyatartó számára se váljon rémálommá a takarítás.

Nagyon jó szolgálatot tesz a padlószőnyeg, ugyanis igen strapabíró, valamint a foltokat viszonylag könnyen el lehet távolítani, amit a kutyánk ejt.

A másik nagyon jó megoldás a tömörparketta, amely nagyon ellenálló, de figyelmet kell szentelni a megfelelő ápolásához, mert könnyen foltosodik, jobban karcolódik a kutya körmétől. A gyárilag tömörített felületű fapadló már víz- és karcolásálló.

A kerámia padlólap pedig egyenesen tönkretehetetlen, amely sokféle változatban kapható. Könnyű tisztántartani, a csúszásveszély is kicsi. A laminált padló jóval olcsóbb és könnyű takarítani, azonban rendkívül csúszós.

A mosható védőhuzattal ellátott bútorok élettartama hosszabb. A kutyus hátrahagyott nyomait könnyű eltüntetni, ráadásul cserehuzattal változatossá tehetjük lakásunkat és bútorainkat.

Ne hagyd kutyádat unatkozni, ezért szerezz be számára többféle kutyajátékot, hogy nehogy a bútorok lába, huzata bánja meg unalmát.

)Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: http://barkpost.com)