Jump to content

Különleges kutyaképességek

2014. 09. 08. 16:00

Megérzik a földrengést, tudják, ha valaki rosszban sántikál, messziről képesek hazatalálni. Kutyák, amelyeknek néhány megmagyarázhatatlanul különleges képességeiről hallottunk és olvashattunk. Képességek, amelyekre (még) a tudomány sem tudja a választ.

Amikor lord Carnavoné felfedezte Tutankhamon fáraó sírját, ő lépett be elsőnek a sírkamrába. Nem sokkal később meghalt, abban a pillanatban pedig Kairó is sötétségbe borult. Már ez különös egybeesés volt, de az csak tetézte a történetet, hogy a lord több száz kilométerre otthon hagyott kutyája, gazdája halálának percében kivetette magát az ablakon és elpusztult.

A második világháború bombázásai előtt több helyen vették észre, hogy a kutyák furcsán viselkednek. A jelzéseikre az emberek azonnal az óvóhelyekre menekültek. Úgy mutatták, hogy közeleg a bombázás, hogy szűrüket felborzolták, elbújtak.

Habár általában nem kószálnak el a kutyák az otthonuktól túl messzire, azonban van olyan helyzet, hogy nem elkóborol, hanem éppenséggel követi gazdáit. Egy kutyus több ezer kilométert tett meg. Gazdái ugyanis nagyon messze nyitottak vendéglőt, a kutyát pedig egy ismerősre bízták. A kutyus nem találta a helyét, majd elindult gazdái felkutatására. Fél éves vándorlás után megtalálta szeretteit. Mindent beleszámítva az eb közel ötezer kilométert tett meg. Elképesztő!

A kutyusok különleges képességeit vizsgálták is, méghozzá úgy, hogy együtt nevelt ebeket elkülönítettek és viselkedésüket tanulmányozták. Megfigyelték, hogy ha az egyik kutyával fenyegetően viselkedtek, a másik példány is ahhoz hasonló változást észleltek.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: zendogboston.blogspot.hu)