Jump to content

Halálos dózis

2015. 03. 30. 09:00

A különféle dogok készítése és értékesítése, azok használata, világméretű probléma. Az illegális szerek felkutatására kutyákat képeznek ki, akik nagyon jól végzik munkájukat. Olykor túlságosan jól.

Amerika egyik városában, Tacomában, Barney, a labrador kutyus és gazdája dolgozott. 2010 óta szolgáltak együtt. Egy razzia alkalmával hatalmas fogást füleltek le. Sőt valójában ez volt az utóbbi tíz év legnagyobb fogása Tacomában: 20 kg narkotikum. A felderítés eredményeként három embert le is tartóztattak, és a drogon kívül 225 ezer dollárt is lefoglaltak.

Csakhogy Barney, munkavégzés közben olyan hevesen szimatolt, hogy felszippantotta a narkotikumot, a kristálymetet. Azonnal görcsös rohamai lettek, 43 fokos lázzal fetrengett, majd elpusztult.

Egy másik kábítószert kereső kutyus sokkal jobban járt. Baneyhoz hasonlóan túl jól végezte a munkáját, ám Koda nem végzetes mennyiségű kokaint szippantott fel. Még időben tudta a társa kórházba vinni, és a kábítószer közömbösítésére szolgáló szert kapott. Pár nap lábadozás után újból dolgozhatott.

Habár egyik munkáját végző kutyus elpusztult, a másik is megbetegedett a felszippantott drogtól, mégis eredményes volt munkájuk. Több drogdílert a börtönbe juttattak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: dailymail.co.uk)