Jump to content

Kutyaeledel tárolása, de hogyan?

2015. 06. 25. 17:00

Élelmiszereink zömét mélyhűtőben, hűtőben tartjuk, hogy szavatosságát tartani tudjuk és napok múlva is felhasználhassuk étkezésünkhöz. A kutyaeledelt sem mindegy hogy hol és hogyan tárolod.


Jól ismert, hogy ha a kenyeret csomagoláson kívül hagyjuk, órákon belül megszárad. Ami hűtést igényel, ám mégis szobahőmérsékleten tartjuk, az megromlik. Ez a helyzet kedvenceink eledelével is.

Ha nem megfelelően tároljuk a kutyusok száraztápját, akkor kicsapódik a zsír, szaga megváltozik és persze kiszárad. A kutyus bele sem fog szagolni az ilyet ételbe.

Ha azt tapasztaljuk, hogy a vásárolni kívánt szárazeledel csomagolása kiszakadt, ne vásároljuk meg. A csomagolásnak sértetlennek kell lennie, hiszen az gátolja meg, hogy mérgező anyagokkal érintkezzen az eledel, valamint megőrzi az aromát, a zsír kicsapódását.

Ha már megbontottuk a csomagot, mert adtunk belőle négylábúnknak, akkor is az előbb felsoroltak miatt érdemes ugyanabban a csomagolásban tárolni a tápot.

A már kevés kutyatápot tartalmazó zacskó tartalmát egy jól zárható üveg vagy fém edénybe tegyük bele, mert megtartják az eledel szagát, és más szaggal sem keveredik. Arról nem beszélve, hogy minőségét is így tartja a legjobban.

A földön tárolt kutyaeledel zsákját, zacskóját ellenőrizzük, hogy nem rágta-e meg valami. Óvjuk a napsütötte helyektől, hiszen sokkal gyorsabban bomlanak el akkor a benne lévő vitaminok.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)