Jump to content

Kutya-hospice

2015. 06. 27. 10:00

A legszomorúbb, ami egy családon belül történhet, ha már otthoni körülmények között nem megvalósítható, speciális ellátásokat igénylő, haldokló hozzánk tartozó személyt kell hospice szolgálat gondozására bízni. Olykor nincs más lehetőség.


Amerikából indult útjára az a törekvés, amelynek keretén belül a hospice szolgálatot kutyák körében is teljesítik. Azok az ebek, amelyeknek napjaik meg vannak számlálva, úgy távozhatnak el a földi létből, hogy szerető emberek veszik körül.

Sok a magányos ember, akik kedvencükhöz társként ragaszkodnak. A menhelyről örökbefogadott állatok is egyre inkább bővítik az állattartók macskáinak, kutyáinak körét. Természetesen a fiatal, vagy kölyök állatok örökbefogadása sokkal nagyobb mérvű, mint az idő állatok befogadás. Hiszen az idősebb állatok nem élnek már olyan sokáig, betegek lehetnek, amelyet kezeltetni kell. Költséges, időigényes. A gazdik többsége sok évre tervez.

Éppen emiatt indították el Amerikában a kutya hospice-programot, amely a Fospice (Foster és hospice szavak összevonásából jött létre. Ennek jelentése befogadó és otthon ápoló, vagyis olyan emberek, akik az idős, beteg, haldokló kutyusoknak meg tudják azt a szeretet, ami segítheti az elmúlást.

Az ebben segítő emberek egy támogatási csomagot kapnak, amelyben számos speciális egészségügyi ellátáshoz szükséges eszköz megtalálható és a beteg, idős eb befogadáshoz is hozzájárulnak.

Az állatmentő szervezetek közül többen csatlakoztak a programhoz. Bízzunk abban, hogy hazánkban is elindul majd ez a folyamat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)