Jump to content

Kutyabarát ovi Kiskunfélegyházán

2015. 12. 10. 17:00

A gyermekek legtöbbje rajong az állatokért. A kutyákkal különösen jó kapcsolatot tudnak ápolni. Ha az a kutyus ráadásul még terápiás eb, akkor meg pláne.


A terápiás állatok éppen azért vannak jelen a beteg emberek közelében, hogy bátorságot adjanak azoknak, akik erre rászorulnak.

Kiskunfélegyháza egyik óvodája már kutyabaráttá lett nyilvánítva. Ez azt jelenti, hogy a speciálisan képzett kutyus és gazdája folyamatosan látogatja az ovis gyermekeket. A fő cél az, hogy a gyerekek átéljék azt a szeretet, amelyet az állatok tudnak nekünk nyújtani. Az óvodában több speciális nevelési igényű gyermek van, és az állatterápia pont az ilyen gyerekeknek nyújt nagy segítséget. A szülők beleegyezésével heti egy alkalommal veszik igénybe Wyezz, a golden retriever segítségét.

A kutyaterápia nem pusztán azt jelenti, hogy a gyermekek körberajongják a kutyust, hiszen az állat ennél sokkal többet nyújt, ráadásul úgy, hogy a kicsik koncentrációja, egyensúlyérzéke, mozgása, szabálytartása, problémamegoldó készsége fejlődik. Egy kutya társaságában minden izgalmasabb és érdekesebb, ráadásul sokkal motiváltabbak a gyermekek a feladatok elvégzésében is. A kutyus oldja a gyermekekben lévő stresszt, építi az önbizalmat is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)