Jump to content

Űzd el a szájszagot!

2016. 04. 18. 19:00

Nem kellemes olyan személlyel társalogni, akinek szájszaga átható. Azt sem tudjuk, hogyan forgassuk fejünket, hogy elkerüljük a kellemetlenséget. Kutyáink mást esznek, mint mi, így szájszaguk is másabb.

Mint az emberek esetében is, a szájszagnak számtalan oka lehet a kutyáknál is. Az első és egyből eszünkbe jutó probléma, ami a kellemetlen szagot szolgáltathatja, az a fogak állapota. A fogkő gyulladást okozhat a szájban, amely pedig rossz leheletet eredményez. A fogkő kialakulása ellen sokat tudsz tenni, ugyanis olyan tápok és jutalomfalatok vannak forgalomban, amelyek keményebbek, a kutyusnak meg kell dolgoznia a falatokért, de szívesen is rágcsálják a finomságokat. Amíg bíbelődnek a falatokkal, alaposan megdörzsölik a fog felületét, így eltűnik a fogkő és a kialakulását is segít elkerülni.

A másik, amire azonnal gondolhat egy gazdi, hogy a kutyájának szájszaga azért rossz, mert a táplálékot nem megfelelően emészti. Ezért fontos, hogy az emberek által fogyasztott ételt kerülni kell, az nem kutyának való. Minőségi kutyaeledel azonban már mind az emésztésnek, mind a fogaknak kiváló.

Ettől függetlenül mégis lehet rossz szájszaga a kutyának, ez esetben akár cukor- vagy vesebetegség is meghúzódhat a háttérben, de ezt állatorvosnak kell megállapítania és kezelnie.

Ha azonban nincs betegség a kellemetlen szájszag mögött semmi komoly betegség, akkor csak alkalmazz az ujjadra húzható kutyafogkefét, amelyre nyomj speciális kutyafogkrémet. Ezt nem mindegyik kutya élvezi, de ha szárított petrezselymet csempészel az ételébe, akkor természetes úton űzheted el a szájszagot, és még az eb szervezetére is jó hatással lesz.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/kép)