Jump to content

A kitiltás a megoldás?

2016. 11. 30. 07:00

A nagyvárosi életmódhoz szokott emberek sem akarnak lemondani arról, hogy kutyájuk legyen, azonban folyton akadályokba ütköznek a kutyatartók.

A városban élő kutyák számára is létfontosságú a mozgás, ám ők csak a város utcáin, parkjaiban tudják ezt megvalósítani. Csakhogy egyre több helyen parancsolnak megállj a kutyásoknak.

Sok időbe telik, mire a városi kutyatartók mindegyike olyan tudatos állattartóvá válik, hogy a sétához nemcsak a hám és a póráz tartozik, hanem az ürüléket összegyűjtő zacskó is. Pedig egyre többen tartoznak ehhez a réteghez. Mégis sorra zárják ki a nyílt terekről a kutyákat. Olyan területeken tűntek fel kutyákat kitiltó táblák, ahol addig nem volt tilalom. Az állatoknak azonban szükségleteik vannak, amelyet valahol el is végeznek. Ezért inkább titokban, esténként viszik le sétáltatni.

A szabály azonban szabály, és a szabálysértésért büntetés jár. Budapest kutyásai azonban nem ebben látják a megoldást, hanem a parkok közelébe kihelyezett szemetesek és zacskók jelentenék a megoldást arra, hogy ne kelljen kutyagumiba lépni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)