Jump to content

Fahéjjal a szagok ellen

2017. 01. 29. 19:00

A nagyvárosi élethez hozzátartozik, hogy kutyákat tartanak emeletes házakban. A lakásban élő kutyák szükségleteiket séta közben végzik el, jobb esetben.

 

Csakhogy egyes kutyák nem várnak arra, hogy leérjenek, hanem még a ház liftjében megejtik ügyes-bajos dolgaikat. Természetesen a gazdi nem sok figyelmet tanúsít azért, hogy kutyája nyomát eltüntesse. Ez nagy méreg azok számára, akik használni szeretnék a liftet. Az ember számára irritáló látvány és szag, de más kutyákat lázba hoz az ott hagyott nyom, ami arra készteti őket, hogy ugyancsak elvégezzék dolgukat. A szagok alapján ugyanis nagyon sokat megtudnak az előzőleg ott járt kutyák neméről, koráról, hormonális állapotukról.

Az egyik budapesti tízemeletes ház lakója már nagyon megelégelte, hogy ez rendre így történik. Veszekedést sem akart, de több kutyapisit sem. Gondolkodott, hogy mivel tudná a szagot közömbösíteni úgy, hogy egyben megálljt parancsoljon a kutyusok liftben való ténykedésének, ezért elővette az egyik legáltalánosabb konyhai fűszert, a fahéjat.

A liftben kiszórt fahéj hanyagságnak tűnik, azonban az ebek számára hatékony. Környezet és állatbarát megoldás. A fahéj megálljt parancsolt a szagoknak, és az ürítést is máshol végzik el lakótelepi ebek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk))