Jump to content

Lebirkázta kutyáját

2017. 02. 07. 06:00

A kutyatartás felelősséggel jár. A megfelelő tartáson túl már chippel is el kell látni a kutyákat a könnyű beazonosítás érdekében. Németországban más szabályok vannak.

A németeknél érvényben van az úgynevezett kutyaadó, amely befizetése után a kutya nyakába kell egy bilétát biggyeszteni. Ez tartalmazza az állat egyedi azonosítóját. Ugyanazon az elven működik, mint a chip, csak ez az állat nyakában lóg, nem pedig a bőre alá van helyezve.

Egy német férfi gyanútlanul sétáltatta kutyáját, amikor a kikötői hatóság emberei megállították. Feltűnt a hivatali személyeknek, hogy a kutyán nincs biléta.

A legnagyobb hidegvérrel közölte a gazdi, hogy azért nincs az eb nyakában biléta, mert arra nincs is szükség, ugyanis az állat nem kutya, hanem birka.

A férfi adatai alapján jutott el a rendőrség a gazdi otthonához, akik még a rendőröknek is azt állította, hogy bizony az ő állata egy birka. Hogy a rendőrség igazolni tudja az állat kutya mivoltát, így állatorvost hívtak, aki minden kétséget kizárt, hogy nem birkáról van szó.

A gazdinak nemcsak bírságot kell fizetnie, de még adócsalást is a nyakába varrtak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek (A képek illusztrációk))