Jump to content

A megunt agár megmentése

2017. 02. 11. 19:00

Bárhol is élünk, a kóbor kutyák jelenléte szinte mindenhol általános probléma. Az állatbarátok, állatvédők igyekeznek segíteni mindegyiken.

A Spanyolországban élő és dolgozó nő bevásárló útja során figyelt fel egy kutyára. Az eb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy sántikált és amikor jobban szemügyre vette a nő az állatot akkor vette csak észre, hogy milyen leharcolt állapotban van. Nem is hagyta, hogy tovább bicegjen a kutyus, azonnal befogta és az autójába tette. Egyszerűen nem tehette meg, hogy sorsára hagyja a nagy bajban lévő kutyát, ezért elvitte állatorvos barátjához. A barátnője, az állatorvos nemcsak a sérüléseket állapította meg, hanem azt is, hogy az agár fajtájú nőstény nemrég adhatott életet kölykeinek is. A törött végtag szakszerű ellátása után az volt a közös feladat, hogy megkeressék a kölyköket, hiszen ha sokáig magára hagyja az anyaállat a kicsinyeit, akkor azok kihűlnek, kiszáradnak, vagy más veszély leselkedik rájuk.

Most már közös érdekük volt a kicsik megtalálása, így visszamentek arra a helyre, ahol a nő rátalált az agárra. Ott elengedték az anyaállatot, és több kilométeren át követték, mire végül megtalálták a kicsiket. Az anyaállat azért volt annyira rossz bőrben, mert tíz apróság szó szerint leszívta az energiáját. Az otthon nélküli kutyáknak még nehezebb az élete, hát még ha sok éhes apró száj ellátásáról is gondoskodni kell.

Ha kellően felerősödik az anyaállat és kölykei, akkor egy olyan helyre fognak kerülni, ahol a megunt, a versenyeztetésből kiöregedett, nem jól teljesítő agarakat fogadják be. Mindegyiknek szerető gazdit, jó otthon keresnek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk))