Jump to content

Kutyáink is lehetnek szerelmesek

2017. 03. 12. 19:00

A tavasz az újjászületés ideje. Nemcsak a természet nyílik ilyenkor, de a szívünkben a szerelem is új erőre kaphat.

Alapvető szükségletünk is a szeretet, a szerelem. Vágyunk rá, keressük. Az állatok éppen így vannak ezzel. Habár a kutyák esetében nem feltétlenül beszélhetünk monogám kapcsolatról, de köztük is kialakulhat a szerelem.

Az ember úgy tervezi, hogy a nagy szerelmével közös életbe kezd és gyerekeket vállalnak. Csakhogy az embereknek erre szabad választásuk van, de a kutyák életében ez nem olyan egyértelmű. Ám a kutyák is ugyanúgy örülnek a másik kutya társaságának, főleg, ha már jó ideje nem találkoztak. A szerelmükből kölykök is születhetnek.

A kutya és gazdája közötti kapcsolat során oxitocin szabadul fel, amely erősíti a köztük lévő köteléket. Ám ez a hormon a kutyák közötti kapcsolat elmélyítését is eredményezi. Ha két kutyus találkozásakor az oxitocin szintje megugrik, akkor a köztük lévő kapcsolat nem olyan felszínes, mint más ebekkel.

Az ebek hajlamosak belemenni olyan románcokba, amelyek csak egy légyottot eredményeznek, és akár kölyköket is. Ha azonban egy szerelemes kutyapár együtt élhet, akkor éppen úgy viselkedhetnek, mint az emberi házaspárok. Talán még bizalmasabbá is válhat a kapcsolatuk.

Egyértelműen jelzik egymásnak, hogy tetszik-e a másik fél vagy sem. Ebből következik, hogy megvan az esély arra is, hogy a másik fél akár nem tetszését fogja kifejezni. Vagyis a kutyákat éppúgy érheti szerelmi csalódás.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk))