Jump to content

Titkok a fürdés körül

2017. 06. 10. 19:00

Számunkra mindennapos a tisztálkodás valamelyik formája, a fürdés vagy a zuhanyzás. Kutyusainkat azonban nem is szabad minden nap a víz alá engedni, de ha fürdés következik, akkor is vannak betartandó szabályok.

Esős időben is meg kell ejteni a sétát, de számolni kell a sáros tappancsokkal és bundával. Ekkor biztosan fürdésre kerül a sor. Mindenképp óvni kell kutyánk testét a túl erős vízsugártól. Ha ez az élmény teljesen új a kutyusnak, akkor fokozatosan kell az élményhez szokatni. Lentről kezdjük meg kutyánk lezuhanyoztatását, és úgy haladjuk felfelé.

A legnagyobb hiba, amit a gazdi elkövethet, hogy a saját samponjából csöppent a kutyus testére. Akkor már inkább csak tiszta vízzel mossuk le kedvencünket, mintsem saját samponunkat dobjuk be. Állatkereskedésben megtalálhatjuk az ebünk számára megfelelő sampont. Még így is érdemes először csak kis felületen kipróbálni, hogy nem vált-e ki allergiás reakciót. Amennyiben nem, úgy bátran használható.

A lakásban tartott állatok is lehetnek koszosak séta során, ám samponos fürdetésük még számukra sem javasolt túl sűrűn. A szakemberek azt mondják, hogy havonta egyszer bőven elég. A sáros lábakat mindenképp le kell zuhanyoztatni és alaposan meg kell törölni.

Az időjárástól függően megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani a lakásban. Törölközővel töröljük meg a kutyust, ha engedi, akkor nem túl meleg hajszárítózás is követheti.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)