Jump to content

Ha idén kutyás a nyaralás

2017. 07. 15. 19:00

Mint minden évben, most is aktuális a nyaralásról beszélni. Egyre többen indulnak útnak kutyájukkal belföldi vagy külföldi útra.

Nem mindegy azonban, hogy arra hogyan készül fel a gazdi. Segítünk kicsit eligazodni abban, hogy mire kell figyelni.

Szerencsére ma már mind idehaza, mind pedig külföldön egyre több a kutyabarát szálláshely, ahová nyugodtan betehetik tappancsaikat kedvenceink is, és semmilyen rosszalló nézést nem kapnak sem ők, sem a gazdik. Ilyen helyet kell keresnünk akkor, ha elhatároztuk, hogy a nyári mókából ebünket sem hagyjuk ki. Ha megvan a szálláshely, akkor oda már csak el kell jutni. Ha autóval indulunk neki, akkor biztosítsuk kedvencünknek a megfelelő utazási feltételeket, azaz legyen boxban, és lehetőség szerint az is legyen rögzítve, vagy pedig a csomagtartóban kapjon helyet a box. Időközönként meg kell állni kisebb pihenőkre, ilyenkor mindenki megmozgathatja magát, nyújtózkodhat is. Adjunk néhány falatot és vizet kutyánknak, pórázra csatolva engedjük, hogy elvégezze ügyes-bajos dolgát.

Ha külföldre indulunk vonattal, vagy repülővel, akkor is lehetőség van állat szállítására, de járjunk utána, hogy annak mi a feltétele. A szállítóboxon kívül szükség lehet okmányokra is, úgymint kutyaútlevél, oltási bizonyítványok.

Egy utazáshoz magunk, családunk részére is csomagolni szoktunk fájdalomcsillapítót, sebfertőtlenítőt, sebtapaszt. Az ördög nem alszik ugyanis és bármikor szükség lehet ezekre, de ha viszont magunkkal, akkor nem kell kétsége esnünk amiatt, hogy hol találunk nyitva egy gyógyszertárat. Kutyánk esetében és érdemes néhány dologgal készülni. Így nem árt, ha van nálunk egy kullancs kiszedésére alkalmas csipesz, vagy kanál. A kötszer akár esetükben is szükséges lehet, de a bolha- és szúnyogvédelemre is gondolni kell.

Olyan szálláshelyet érdemes keresni, ahol a közben kutyás fürdőzésre is van lehetőség. Ha már nekünk kedvünk támad csobbanni, ne hagyjuk, hogy kedvenceink a partról nézzék végig.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)