Jump to content

Hősnek kijáró végtisztesség

2017. 07. 31. 20:00

A kutyák élete nem csak a henyélés, a terület védése és a játék. Főleg nem a katonaság szolgálatában álló kutyák életére nem jellemző.

Komoly feladatokat látnak el a speciálisan kiképzett kutyák, akik az emberek munkáját segítik. A fiatal, frissen betanított bombakereső kutya és az ugyancsak fiatal tengerészgyalogos férfi együtt kezdték meg munkájukat. 2014-ben a kutyát leszerelték, de a katona továbbra sem mondott le a kutya társaságáról, magához vette. Nemrégiben azonban gyógyíthatatlan csontrákot diagnosztizáltak a hős kutyusnál, akinek sok katona köszönheti az életét. Szolgáltak Afganisztánban, és egymást segítettél, amikor a legnagyobb szükség volt rá.

Leszerelésük után is együtt maradtak, a bombakereső kutyából terápiás eb lett.

Amikor kiderült, hogy a kutya betegsége gyógyíthatatlan, arra döntött, hogy elaltatja kedvencét, mert nem lenne képes szenvedésnek kitenni. Mielőtt a végső dózist megkapta volna, méltón búcsúztak el tőle. Zászlófelvonással tisztelegtek a kutyus előtt, halála után pedig testét amerikai zászlóba csavarták be, és úgy helyezték koporsóba.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)