Jump to content

A nagy utazó vonatra szállt

2017. 08. 25. 07:00

Sokak életében napirendi közlekedési mód a vonatozás. Jegy ellenében, és megfelelő feltételekkel állatokat is szállíthatunk vonattal, de szabályokat kell betartani.

Egy veszprémi kutyus nem tartotta be a szabályokat. Sem jegyet nem váltott és a gazdáját is elfelejtette a vonatra vinni. Egyszerűen kiszökött a házuk kertjéből, vitte a lába és a szabadsága. A hároméves nőstény labrador elcsatangolt a helyi vasútállomáshoz, és ha már ott volt, annak legyen érelme is, így felszállt a Budapestre tartó járatra. Ahogy annak lennie kellett, a Déli pályaudvarra begördült a vonat, és az ott várakozó fiatalok nagyot csodálkoztak, amikor a vonatról Mira kutyus szállt le. Hamar rájöttek, hogy az ebhez bizony senki nem tartozik. Nem hagyták az állatot magára, hanem a forgalmi irodába vitték, ahol ellátták élelemmel és innivalóval is. Nagy utat tett meg, hiszen több, mint 100 km-t utazott. A forgalmi irodából értesítették az állatvédőket.

Ezért jó a chip, ugyanis a kutyában volt, és be tudták azonosítani származási helyét, gazdáját is. Amikor értesítették a gazdikat, volt ám meglepetés, de nagyon örültek, hogy Mira épen és egészségesen megúszta ezt a kalandot.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)